Home » Ziņas » Par 2020. gada Latvijas čempioniem pludmales volejbolā Cēsīs kļūst Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa un Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs
Sporta bāzes

Par 2020. gada Latvijas čempioniem pludmales volejbolā Cēsīs kļūst Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa un Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs

“ERGO Open 2020” Latvijas čempionāta fināla posmā pludmales volejbolā Cēsīs pie čempionu titula tika Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs un Eiropas čempiones Anastasija Kravčenoka/Tīna Laura Graudiņa.

“ERGO Open 2020” fināla posma labāko divu vīriešu duetu cīņā sacensību pirmie numuri Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs finālā ar 1-2 (21:9, 15:21, 11:15) piekāpās ar otro numuru izsētajiem Jānim Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam, kuriem tas bija ceturtais kopīgi nopelnītais valsts čempionu tituls.

“Vienmēr ir prieks uzvarēt. Šodien bija grūta diena. Sašam paldies, ka man palīdzēja, jo šodien galīgi nejutos tā, kā vajadzētu,” pēc kļūšanas par Latvijas čempionu televīzijas kanālam LTV7 teica Jānis Šmēdiņš. “Pats nesapratu, kāpēc tā. It kā biju nedaudz lēnāks, nevarēju uz bumbu iziet. Saša pavilka uz priekšu, un pirmo setu gribējās pēc iespējas ātrāk pabeigt.”

“Lai arī cik dramatiski būtu zaudēts sets, nākamais vienalga sākas ar 0:0”, teica Aleksandrs Samoilovs, kurš šodien spēlēja teicami un pēc mača klātienē ar pirmo kopīgo titulu apsveica dueta treneri no Itālijas Marko Solustri. “Otrajā setā jau Jānis nomierinājās, bet sākumā gribēja pretiniekus “nošķaidīt””.

Spēlē par 3. vietu turnīrā ar trešo numuru izliktais pāris Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs ar 2-0 (21:13, 21:19) pārspēja turnīrā ar 6. numuru izsēto pāri Ardis Daniels Bedrītis/Arnis Reliņš.

“Viegla spēle, mēs esam stiprāki,” pēc spēles LTV7 ēterā teica Aleksandrs Solovejs.

“Pļaviņš ar Toču pusfinālā pierādīja, ka viņi ir stiprāki,” garos komentāros neieslīga arī Mihails Samoilovs. “Bedrītim un Reliņam zaudējām grupā. Pirms spēles par trešo vietu pamainījām taktiku, spēlējām labāk nekā iepriekš un uzvarējām.”

Sievietēm uzvarēja turnīra galvenās favorītes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kas finālā ar 2-0 (21:12, 21:10) pieveica ar trešo numuru izsēto pāri Kristīni Briedi/Kristu Paegli, kuras pusfinālā negaidīti ar 2-0 (21:17, 21:16) bija pieveikušas Aneti Namiķi un Varvaru Brailko, kas beigās palika bez medaļām.

Finālistes bija vienīgais duets, kas Cēsīs abos setos spēja sakrāt ar diviem cipariem rakstāmu punktu daudzumu.

Graudiņa ar Kravčenoku trešo reizi kļuva par Latvijas čempionēm. Pirms tam spēcīgākās Latvijā viņas bija bijušas 2017. un 2019. gadā.

“Ļoti labi nospēlējām visā turnīrā, nevienu komandu pāri 15 punktiem setā nepārlaidām (pret Inesi Jursoni un Lieni Šimkusi ceturtdaļfinālā pirmajā setā bija 21:14. – LVF),” televīzijas tiešraidē Tīna Laura Graudiņa apliecināja, ka grūtību šajā turnīra nebija.

“Labi trenējamies, daudz strādājam, tāpēc ir rezultāti,” piebilda Anastasija Kravčenoka.

Biatlona trase

Tenisa korti

Volejbola laukumi